243.cat

De 15Mpedia
Saltar a: navegación, buscar

243.cat és un nou projecte periodístic que pretén obrir un espai d'informació, reflexió i debat sobre el model de país en què vivim i en el que volem viure. Darrere 243.cat hi ha el somni de la llibertat d'informació, d'expressió i de premsa en una societat en què els poders econòmics tenen un poder fora de control.

Contenido

[editar] Historia

Els mitjans de comunicació de masses tenen l’obligació d’investigar i denunciar, però avui dia han perdut aquestes funcions. En part perquè estan sotmesos als mateixos interessos econòmics dels holdings empresarials dels que depenen. I per altra banda perquè alhora s’enfronten a una situació de crisi en un nou paradigma, el digital, i en canvi no volen canviar el seu model de negoci decimonònic, ni entendre el poder de la informació distribuïda.

Pel que fa als mitjans de comunicació públics , la situació no és gaire millor. Si bé nostra televisió autonòmica no és Telemadrid, d’ençà l’11 de setembre hem pogut observar un culte a la personalitat d’Artur Mas i la creació d’un mite similar al de la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que a més ha eclipsat qualsevol tipus d’informació o de debat que no sigui sobre l’autoderminació o en clau nacional. Potser aquest tipus d’excessos en els mitjans públics de Catalunya no passarien si s’acomplissin l’article 20 de la Constitució espanyola i el 52 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya que haurien de garantir uns mitjans realment públics, que no siguin instrumentalitzats per interessos partidistes i vetllin pel dret a una informació veraç, per la pluralitat i l’accés i la participació de la ciutadania.

L’allunyament dels polítics catalans de la societat en què viuen i les solucions aplicades pels gobernants a Catalunya passen per retallades en drets bàsics com són la sanitat i l’ensenyament que no fan més que empitjorar la situació actual i de futur. La crisi que estem patint a Catalunya està deixant 1 de cada 5 persones en risc d’exclussió social mentre se segueixen rescatant bancs.

Per això considerem necesària la denúncia dels múltiples escàndols de corrupció a Catalunya i les conseqüències de les retallades que se’ns oculten i que han portat el poder en la seva deriva autoritària a censurar i criminalitzar qualsevol denúncia, qualsevol dissidència del pensament únic. Per això volem mostrar toto el nostre suport als periodistes Albano i Marta de la revista Cafè amb llet, acusats per denunciar casos de corrupció flagrants que el Parlament i la justícia es neguen a investigar.

Així neix 243.cat un nou mitjà amb la finalitat de mostrar allò que els mitjans ens oculten perquè no interessa al poder que se sàpiga , perquè com explica el catedràtic i membre d’ATTAC Vicenç Navarro: “ Existeixen tantes Catalunyes com classes socials hi ha en el nostre país. I la visió dominant del que és Catalunya, projectada en la cultura mediàtica i política del país és la visió nacionalista conservadora del 30% de la població de renda superior. “

[editar] Organización

Esta sección necesita ser redactada. ¿Nos ayudas?

[editar] Actividad

Esta sección necesita ser redactada. ¿Nos ayudas?

[editar] Documentos

Sospechamos que esta lista está incompleta. ¿Nos ayudas a completarla?

[editar] Véase también

[editar] Referencias

[editar] Noticias relacionadas

Artículo principal: Lista de noticias

[editar] Enlaces externos

v · d · e         Medios de comunicación
Ámbito

Internacionales · Nacionales · Regionales · Locales · Hiperlocales

Formato

Blogs · Periódicos · Radios (libres· Revistas · Televisiones (privadas, públicas)

Periodicidad

Diarios · Semanales · Quincenales · Mensuales · Bimensuales · Trimestrales · Semestrales · Anuales

Temas

Generalistas · Arte y cultura · Ciencia · Deportes · Economía · Feminismo · Humor · Tecnología · Turismo · Otros temas

Por orden alfabético
Cargando...
Otros

Agencias · Boletines · Entrevistas · Grupos mediáticos · Manipulación mediática sobre el 15M · Noticias · Programas de televisión · Lista de periodistas y fotógrafos agredidos, retenidos o detenidos · Fotoperiodismo · Oficina de Justificación de la Difusión · Plataformas de comunicación · Radios libres · Radios online · Streamers

Ver también: Lista de medios alternativos · AEDE