Banc del Temps del Moianès

De 15Mpedia
Saltar a: navegación, buscar

El Banc del Temps del Moianès es un banco de tiempo.

Contenido

[editar] Història

Creat l'estiu de 2014, el Banc del Temps del Moianès és un col·lectiu associatiu sense ànim de lucre, independent i no subsidiària de cap organisme, entitat o administració pública, que ha estat promogut per una colla de persones vinculades a diverses associacions de caràcter social dels pobles del Moianès.

A finals del 2023 hi estan participant uns 150 membres en actiu, veïns dels 10 municipis que conformen la petita comarca del Moianès i també d'alguns municipis limítrofs.

[editar] Organització

Banc del Temps comunitari, que té per objectiu establir una xarxa d’ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris dels pobles de la comarca del Moianès.

[editar] Tipus de gestió

Funciona de manera assembleària i autogestionada, i compta amb el recolzament de l’Associació per al Desenvolupament dels Bancs de Temps (ADBdT). Forma part de la Xarxa Global de BdT (Red Global de Bancos del Tiempo), que agrupa nombrosos bancs de temps de l'estat español, d'Amèrica llatina i de França, i participa especialment en l’intercanvi d’experiències amb altres bancs del temps de Catalunya.

[editar] Vols participar-hi?

S’hi poden inscriure les persones majors de 16 anys que visquin o estiguin vinculades a qualsevol dels pobles del Moianès. Les persones menors d’edat necessitaran el consentiment dels pares o tutors legals. Més informació a: https://bancdeltempsdelmoianes.wordpress.com/inscripcions/

[editar] Contactar

https://bancdeltempsdelmoianes.wordpress.com/contactar/

[editar] Activitat

A banda dels intercanvis a nivell personal entre les persones usuàries, es realitzen activitats de grup on es comparteixen coneixements molt diversos. Aquestes activitats s'acostumen a aglutinar en Cicles de Tallers de Primavera i de Tardor. El Banc del Temps del Moianès promou també els tallers d'intercanvi lingüístic APRENEM, un programa d’aprenentatge de llengües que ens permet aprendre la llengua que volem a canvi d’ensenyar la que sabem https://aprenemidiomes.wordpress.com/aprenem-a-moia/

[editar] Documents

Normatives de funcionament del Banc del Temps del Moianès: https://bancdeltempsdelmoianes.wordpress.com/normatives/

[editar] Vegeu també

[editar] Referències

[editar] Notícies relacionades

Artículo principal: Llista de notícies
Sospechamos que esta lista está incompleta. ¿Nos ayudas a completarla?

[editar] Enllaços externs

Red Global de Bancos del Tiempo https://redglobalbdt.wordpress.com/

Plantilla:Bancs de temps

Categoria:Bancs de temps