Banc del Temps del Moianès

De 15Mpedia
Saltar a: navegación, buscar

El Banc del Temps del Moianès es un banco de tiempo.

Contenido

[editar] Història

El Banc del Temps del Moianès és una associació sense ànim de lucre, independent i no subsidiària de cap organisme, entitat o administració pública, que ha estat promogut per una colla de persones vinculades a diverses associacions de caràcter social dels pobles del Moianès.

Donat que en tot el territori del Moianès encara no hi havia en funcionament cap banc del temps, a principis del 2014 vam prendre la iniciativa per tirar endavant aquest projecte, que es va posar en marxa l’estiu del mateix any, esdevenint el primer banc del temps d’àmbit comarcal sorgit íntegrament des de la societat civil. Des d’aleshores va creixent d’en mica en mica amb la incorporació de persones usuàries de diferents pobles del Moianès.

[editar] Organització

Banc del Temps comunitari, que té per objectiu establir una xarxa d’ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris dels pobles de la comarca del Moianès.

[editar] Tipus de gestió

Funciona de manera assembleària i autogestionada, i compta amb el recolzament de l’Associació per al Desenvolupament dels Bancs de Temps (ADBdT) i la participació en l’intercanvi d’experiències amb altres bancs del temps de Catalunya.

[editar] Vols participar-hi?

S’hi poden inscriure les persones majors de 16 anys que visquin o estiguin vinculades a qualsevol dels pobles del Moianès. Les persones menors d’edat necessitaran el consentiment dels pares o tutors legals. Més informació a: https://bancdeltempsdelmoianes.wordpress.com/inscripcions/

[editar] Contactar

https://bancdeltempsdelmoianes.wordpress.com/contactar/

[editar] Activitat

A banda dels intercanvis a nivell personal entre les persones usuàries, es realitzen activitats de grup on es comparteixen coneixements molt diversos. Aquestes activitats s'acostumen a aglutinar en Cicles de Tallers de Primavera i de Tardor. El Banc del Temps del Moianès promou també els tallers d'intercanvi lingüístic APRENEM, un programa d’aprenentatge de llengües que ens permet aprendre la llengua que volem a canvi d’ensenyar la que sabem http://aprenem.blog.cat/aprenem-a-moia/

[editar] Documents

Normativa de funcionament del Banc del Temps del Moianès: https://bancdeltempsdelmoianes.wordpress.com/normativa/

[editar] Vegeu també

[editar] Referències

[editar] Notícies relacionades

Artículo principal: Llista de notícies
Sospechamos que esta lista está incompleta. ¿Nos ayudas a completarla?

[editar] Enllaços externs

Plantilla:Enlaços externs

Plantilla:Bancs de temps

Categoria:Bancs de temps