Acampada en Sant Pau

De 15Mpedia
Saltar a: navegación, buscar

Ha habido 2 encierros en el hospital de Sant Pau.

El segundo comienza el 30 de noviembre. Con su acción consigue arrastrar al resto de hospitales a seguir con la acción a partir del 12 de diciembre.


Manifiesto. Está en catalán

Tots/es sabem que a Catalunya estem patint retallades socials, econòmiques i laborals i que cada cop més afecten als serveis bàsics de la ciutadania. En l’àmbit públic de la salut afecten a la seva qualitat i a la prestació de serveis.

A l’Hospital de Sant Pau des de l’abril del 2011 es concreta en:

  • Tancament de 84 llits: Urgències saturades, altes precipitades, reingressos i allargament de les llistes d’espera.
  • Retallada en farmàcia hospitalària: els pacients han de venir més sovint a recollir medicació especial
  • Retallada en pròtesis i catèters, tancament de les consultes externes 11 dies laborables/any
  • Reducció de l’activitat a Radioteràpia, Radiologia, Medicina Nuclear i Hemodinàmica
  • Tancament de quiròfans a la tarda, amb una reducció d’intervencions programades de 713 intervencions anuals (3 sessions quirúrgiques diaries)

Aquestes retalladles no només afecten el dret a la salut de les persones, sino també als drets laborals dels treballadors/es.

Els treballadors/es de l’Hospital de Sant Pau han patit retallades salarials i de drets laborals des de juny del 2010, com : retirada del fons social, del complement del menjador laboral triplicant el preu, l’ajut d’escola bressol, l’ anulació del complement de salari en cas de baixa per malaltia i la paga de Nadal. La vulneració de tots aquests drets, recollits en conveni, suposen una agressió als treballadors/res.

El darrer atac és l’acomiadament de 4 companys amb una vinculació a l’Hospital de entre 2 i 6 anys i que segons la llei tenien contracte fix.

Per tot això, la majoria del Comité d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau ha iniciat un tancament indefinit per la defensa d’una sanitat pública, de qualitat i sense discriminació entre les persones, que inclou tant les retalladles al dret a la salut, com les retalladles en drets laborals als treballadors/es.

Hem pogut comprobar, en aquests últims anys de lluita, que la unió de tota la ciutadania és imprescindible per aconseguir un objectiu comú, en aquest cas, una sanitat pública, digne, de qualitat i universal.

Comité d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau.


v · d · e         Acampadas
Pre-15M

Campamento Sintel · Gdem Izik · Acampada en Sant Pau

Puerta del Sol el 20 de mayo de 2011. Indignados y organizados
Por país

Alemania · Argentina · Australia · Bélgica · Brasil · Colombia · España · Estados Unidos · Francia · Hungría · Italia · Noruega · Países Bajos · Polonia · Portugal · Reino Unido · Suiza · Turquía

España
(por CC.AA. y provincia)

Andalucía (Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga, Sevilla· Aragón (Huesca, Teruel, Zaragoza· Canarias (Las Palmas, Santa Cruz de Tenerife· Cantabria · Castilla-La Mancha (Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara, Toledo· Castilla y León (Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid, Zamora· Cataluña (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona· Comunidad de Madrid · Comunidad Foral de Navarra · Comunidad Valenciana (Alicante, Castellón, Valencia· Extremadura (Badajoz, Cáceres· Galicia (A Coruña, Lugo, Ourense, Pontevedra· Islas Baleares · La Rioja · País Vasco (Álava, Gipuzkoa, Vizcaya· Principado de Asturias · Región de Murcia

Post-15M

AcampadaCIE · Asamblea de Parados de Fontarrón · Acampada Azotea · Acampada Bankia · Acampada Dignidad Mérida · Inviernos al Sol · Acampada Nómada · Acampada Plaça Catalunya 2.0 · Acampada Roca · Acampada Susana · Acampada UPC · I Acampada contra Eurovegas · Acampada contra el rescate y por un cambio real

Por propiedades

Acciones · Asambleas · Asistencia · Comisiones · Días de duración · Estado actual · Grupos de trabajo

Por orden alfabético
Cargando...
Otros

Estadísticas de acampadas · Bambuser · Facebook · Flickr · Livestream · N-1 · Twitter · Ustream · Vimeo · YouTube · Sitios web (RSS)

Véase también: Lista de asambleas · Lista de lugares recurrentes del 15M · Lista de manifestaciones · Lista de plataformas